Паметна плоча в знак на признателност към управлението на бившия кмет на Айтос Борис Щерев беше окрита днес в града, в близост до етнографски комплекс „Генгера”. Десетки жители дойдоха на церемонията, за да покажат уважението си към бившия градоначалник. Те си спомняха с признателност дейността на Щерев и подчертаваха, че той изцяло е бил подчинен в служба на хората. Сред присъстващите беше и неговата голяма дъщеря Светла Щерева, която развълнувано каза, че обича всички айтозлии, отдаващи почит на баща й.

„За него бяха най-важни хората. Постоянно казваше това. Той беше моят гуру и пример в живота”, каза емоционално дъщерята.

Паметната плоча е резултат от усилията на инициативен комитет „Борис Щерев”, чиито членове събраха над 500 подписа в своя подкрепа. На плочата е изписано: „Ръководител, кмет, родолюбец. Човек с девиз: „Айтос – Град – Градина”.

Присъстващите си спомняха обаче и друг девиз на бившия кмет: „Не се моли, а се бори”.

„Това съм запомнил лично от него и стана мое мото в живота”, каза айтозлия.

Миналата година се навършиха 95 години от рождението на Борис Щерев и 14 години от неговата смърт. Айтозлии го помнямт с работохолизма му, мащабното строителство и стремежа му Айтос да се развива.