Китен показа в снимки свършеното през изтичащата 2018 година. В нейния край кметът на морския град Катя Вълчева даде пример за равносметка, като изпрати до всяко домакинство писмен отчет за дейността си. Това тя го прави всяка година, като отчетът й е прикрепен към коледната картичка с поздрав до всяко семейство.

В отчета са включени обновяването на автогарата с външно и вътрешно пребоядисване, поставяне на светещ надпис и ново ЛЕД осветление, както и обновяването на детската площадка срещу „Зодиак“, поставяне на скейтборд рампа за забавление на децата. Извършен е цялостен ремонт на улица „Пирин“, която е с нови тротоари, с подменен водопровод, засадени дръвчета и цялостно асфалтиране. Цялостно асфалтирана е и улица „Люлин“, подменен е водопровод на отсечка от улца „Петрова нива“. За трета година Китен се рекламира като туристически дестинация с екстраборд на на магистрала „Тракия“, в района на Ихтиман. Обновен е и кът за отдих край Читалището. Оформен е подхода на плаж „Атлиман“ като монтирани светеща арка, ЛЕД осветление, информационна табела на български, английски и руски езици с легендата за Китен – Урдовиза и името на плаж „Атлиман“. Жителите и гостите на Китен могат да запазят спомен със снимка в забавната рамка, поставена в центъра на морския град. Нови пейки има в парка срещу ул. „Възраждане“. Обновен е и района на пристанището като там вече има изцяло нови стълбове и ЛЕД осветление по брегоукрепването на пристана, който е боядисн с цветовете на националния флаг. Оформена е и зелена площ на ул. „Васил Левски“.

Наред с новите и ремонтирани обекти Китен ще запомни 2018-та и с редица културни прояви и тържества, които ще оставят незабравими спомени, както у местните жители, така и у туристите.

Кметът Катя Вълчева е и един от малкото кметове, които оставиха на вратата на кметството личния си телефон с призив към местните хора и гостите на града да звънат за сигнали и препоръки.

По традиция в последните дни на 2018-та година местните жители заедно посрещнаха Дядо Коледа, като най-голяма радостта беше, разбира се, за децата.