Професия „ловец на котки“ в Бургас: Ивайла обикаля с колата си за кастрацията на бездомни животни

img

Екзотичната професия „Ловец на котки” съществува в Бургас. Упражнява се от една жена – Ивайла Боянова, мисията ѝ е да регулира популацията на бездомните животни, разказва bTV. Ивайла е на тази длъжност от 3 месеца, но дълги години е спасявала бездомни котки.

„С моята кола съм си, купила клетки и съм ходила пак да хващам бездомните животни за кастрация, това е доброволец”, каза Ивайла.

От няколко години в морския град има програма за безплатна кастрация на бездомни котки, но популацията расте. На ден тя лови по 10 котки. Кастрираните се отбелязват с рязане на връхчето на едното ушенце.

„Номерирани са клетките, пишем в тетрадката – кое от къде е и се връщат на следващия ден по местата, от които съм ги хванала”, каза ловецът на котки.

Освен да умее да шофира, едно от изискванията за длъжността „Ловец на котки” е хуманното отношение към животните. „У нас имам 8, ама тя е една триетажна къща, на втория етаж имам 10, в двора имам още 7-8”, заяви Ивайла.

Тя е най-добрият ловец на котки и за три месеца резултатите са забележителни, хвалят я бургазлии.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Манчо
    2018-12-22 07:39:33

    Хуманно им клъцват ушлети,колко сте глупави само.Даже в кастрирането няма грам хуманност. Хума,хума имате в главата не хуманност.

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018