Финалистите в общинския конкурс "Да украсим Бургас" вече са избрани - това са Бутик за цветя "Диана", бл.107, вх.Г в к-с "Меден рудник" и детските градини "Вълшебство", "Бургаско Детство" и "Ран Босилек".


Те ще получат ваучери за посещение на остров Света Анастасия и археологически комплекс "Акве Калиде" през новата 2019 година, както и ръчно изработени сувенири от Общинско предприятие "Морски знаци" и новият луксозен календар на Община Бургас за 2019-та.

Поощрителни награди получават Николина Иванова, ОУ "Елин Пелин" 1 Б клас, ДГ" Ханс К. Андерсен" 1 В група, ДГ "Златна рибка", Детска ясла "Щурче", ДГ"Синчец"- Банево, ЦПЛР, ДГ"Здравец".

Мотото на тазгодишното издание на традиционния конкурс беше "Нека тази Коледа украсим Бургас в светлина".

Той се организира за 12-ти път в навечерието на коледните празници. Целта му е да се поощри креативността и личната инициатива на бургазлии да направят града по- красив и да допълнят коледното настроение.

В "Да украсим Бургас" имаха възможност да участват блокове, институции, болнични заведения, частни домове, офиси, търговски обекти, образователни заведения и др.

Всички финалисти определени на призовите места и за поощрителни награди ще могат да ги получат в Пресцентър на Община Бургас от 18 декември.