Заради снега: Катастрофи, блокирани пътища, закъсали камиони...Пътят към Бургас е отворен

img

Усложнена е пътната обстановка в страната, силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в района на проход "Предел", Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/; Враца и Леденика /обл. Враца/; Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, "Троянски" проход /обл. Ловеч/; Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода "Шипка". Това съобщиха от МВР.


На места има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението.

За снегопочистване, временно е ограничено движението на МПС над 12 т по посока: АМ "Струма" от пътен възел "Бобошево" в посока София; АМ "Люлин" в посока изход София - водачите изчакват на място от 5-ти км при пътен възел. "Мало Бучино"; път Кюстендил - ГКПП "Гюешево"; път ГКПП "Калотина" - Сливница.

Поради катастрофирал товарен камион, временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ "Тракия" и то се осъществява в активната лента.

Временно се ограничава движението по пътя Видин-Монтана по околовръстния път на гр.Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

Пътна полиция отправя апел към водачите да не предприемат пътуване, ако не е крайно наложително, заради обилния снеговалеж.

Междувременно стана ясно, че е възстановено движението по АМ "Тракия" при км 221 в посока Бургас, съобщиха от АПИ. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона през прохода Предела поради обилен снеговалеж.

Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по пътя Благоевград - Станке Лисичково поради обилен снеговалеж. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по пътя Своге - София, поради обилен снеговалеж и за снегопочистване.

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018