Десетки млади хора днес се събраха в спортен център „Електра”, за да подкрепят битката на младо семейство от Бургас, чийто малък син се бори с тежко заболяване.


„40 души се включиха в благотоврителния турнир по кросфит – 10 жени и 30 мъже. Благодарим на всички, защото събраните средства от таксите за участие ще бъдат дарени за лечението на 3-годишния Вики. Детето има спешна нужда от операция в Германия и така ще помогнем на родителите”, заяви пред БургасИНФО Бисер Русимов, който също е сред участниците в турнира. Бисер е познат на бургазлии като едно знаковите лица на ОЗБГ и един от най-добрите бургаски кросфитъри. Преди малко повече от седмица, навръх Никулден, той и неговите приятели бяха наградени с почетни значки за това, че спасиха жена от удавяне.

Основни организатори на днешния турнир са ExplosiveGym и спортна зала „Електра”.

„Радваме се, че освен събраната сума има и много други дарения от хора, които също искат да помогнат. Искрено сме им благодарни”, заяви Надежда Петрова, която е собственик на залата по кросфит.

„Решихме да направим турнир, защото така мотивираме хората да се включат. Имам идея да подкрепяме и други благотворителни каузи, като организираме подобни турнири на всеки два месеца”, допълни Надежда.