Новините за дъжд гонят туристите, нашият град го няма в прогнозата за времето. Това сподели кметът на община Поморие Иван Алексиев по време на брифинг за края на сезона, който се провежда в момента в Областна администрация Бургас. На него присъства вицепремиерът Валери Симеонов, кметове на морски общини и областният управител Вълчо Чолаков.

„Сезонът тази година тръгна слабо. Една причина е Световното първенство по футбол. Винаги, когато има Европейско или Световно първенство, всеки запалянко предпочита да отиде и да го гледа на място. Това обаче отнема от бюджета за почивка. След това обаче юли месец се оказа доста дъждовен и това, което каза колегата Германов - благодаря на националните ни медии, нищо, че са частни, за тези прогнози, които дават за нашето Черноморие, а за съседните нам държави дават едни прекрасни слънца. На мен ми се обаждаха хора от София, които имаха резервации за уикенди, и на база прогнозата на тези медии, които прогнозораха, че ще бъде лошо времето, си отказаха резервациите”, заяви Алексиев.

Според кмета на Поморие Иван Алексиев само една националта телевизия дава вярна прогноза за времето.

„Не е коректно да се дават 3-4 града. Навсякъде тръбим, че туризмът е 15% от Брутния ни вътрешен продукт, а се показват само Варна, Бургас, Албена, Златни пясъци и Ахтопол, Ахтопол!”, добави Алексиев.