133-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия днес бе тържествено отбелязана в Поморие.

Българското Възраждане, десетилетната борба за независима българска църква, вековната борба за съхранение на език и традиции и борбата за национално освобождение сякаш са големите стъпки по пътя към Съединението. В памет на героите, извели България по този път, церемонията в центъра на града започна с благодарствен молебен. Преподавателят в СУ "Иван Вазов" - Поморие Добринка Желязкова изнесе тържествено слово, разказвайки повече за историческото значение на събитието.


Общинският съветник д-р Васил Костадинов и народният представител Ася Пеева положиха венци и цветя

Заместник-кметът Янчо Илиев, председателят на Общински съвет Адам Адамов, директорът на дирекция Желязко Страволемов, общинският съветник д-р Васил Костадинов и негови колеги от ОбС, общественици, жители и гости на Поморие положиха венци и цветя пред монумента на Левски и паметните плочи на участниците в борбата за Национално освобождение. Специален гост на честването бе народният представител Ася Пеева.


председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов

В Поморие програмата по случай големия национален празник ще продължи от 20.00 часа на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“, където група Булгара ще изнесе концерт. Това ще бъде и официалното закриване на празниците „Море от вино 2018”.

От Община Поморие канят всички жители и гости на града да станат част от големия празник.