Златомир от Айтос, който уби приятел на пътя, получи още година и половина затвор, този път за разпространение на наркотици

Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение и наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието на Златомир В. Той е подсъдим за държание и разпространение на наркотични вещества. Със сключеното с Окръжна прокуратура – Бургас споразумение, подсъдимият Златомир В. се признава за виновен в това, че на 28.01.2018 г., около 19:40 ч. в гр. Айтос, при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително, направил опит да разпространи, като продаде на М. Ж. високо рискови наркотични вещества – 0, 736 гр. коноп (канабис, марихуана), оформени в две топчета. Деянието е останало недовършено по независещи от Златомир В. причини, а именно намесата на служители на РУ – Айтос.

Златомир В. се признава за виновен и за това, че в апартамент в гр. Айтос, държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества - 35 топчета.

Общото тегло на конопа (канабис, марихуана) е 13.800 гр., на обща стойност 82.80 лв.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че преди няколко месеца тричленен състав на Апелативен съд – Бургас измени от условна в ефективна 18-месечната присъда, с която подсъдимият Златомир бе признат за виновен за катастрофа и причиняване на смърт по непредпазливост, след като употребил алкохол и седнал зад волана, без да е правоспособен водач. Сега момчето получи нова присъда за друго провинение.