Започна ремонт на пътя край Своге, където 17 души загинаха при катастрофата с автобус. Прокурори и следователи разрешиха преасвалтирането, след като в петък взеха проби от настилката, за да я изследват. Фирмата изпълнител е очаквала разрешението до 15 часа днес.

В момента е затворена една от пътните ленти и се изпълнява фрезоване на износващия слой на асфалта. Утре ще бъде затворено цялото движение за преасфалтиране на участък от 760 метра. Той трябва да е готов още до края на деня във вторник. Мантинелата обаче няма да бъде сменена в този момент - от пътната агенция прехвърлиха топката на община Своге, защото това била тяхна отговорност. От следствието вземат проби и от материала, от който е мантителата.

Ремонтът не е планов, той е свързан с констатирани дефекти на пътя в гаранционния срок, обясни пред NOVA председателят на УС На Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов. През следващата седмица ще започне инспекция на цялото трасе, за да се разбере дали има проблеми, свързани с пътната безопасност.

Източник: Нова тв