Потопената в скръб майка на пребитата до смърт крехка Ивета в Айтос с първи разказ за зверствата на Теньо: Трябва да е в затвора доживот, без право на замяна!

img

Дори очите на Ивето са били зашити! Нямала е лице! Чух само писъците на снаха ми...Брат ми и мъжа ми също я видяха...Главата й е била на кайма. Без лице. Телцето слабо и цялото лилаво....Здраво място не й е оставил този изрод! Винаги плача , като си представя какви адски болки е изтърпяла, докато е изпаднала в кома....Дори и докторите в „Съдебна медицина“ в Бургас бяха потресени. Само казваха: тя не е за гледане! Мразя го от дъното на душата си този изверг!

Тези, пропити с болка, ужас и гняв думи никоя майка не би могла да си представи дори в най-големите си кошмари, че някога може да изрече. Те обаче са реалност и са на майката на крехката 19-годишна Ивета Тинева, убита чрез зверски побой в Айтос от бащата на детето си, с когото е живяла на семейни начала – Теньо Енчев. Майката Димитринка Тинева, която живее в София, за първи път разказа пред БургасИНФО за зверствата, на които е било подложено момичето, за ада, който е понасяла, за хилядите опити на една майка да защити детето си, за многобройните лъжи и манипулации, с които Теньо е държал в ръцете си Ива. Днес майката, разкъсвана от скръб, иска справедливост за убиеца на детето си – доживотен затвор, без право на замяна за 27-годишния Теньо Енчев.

Когато детето на непълнолетната тогава Ива се е родило през октомври 2015 година, баща му Теньо е бил затвора. Изтърпявал е присъда за кражби, което обаче изобщо не му е пречело да си прави гордо селфита от килията. За бебето Наско през това време са се грижили Ивето и нейната майка. „Отгледахме го до 6-месечна възраст и когато наближи да излезе Теньо от затвора, тя изчезна с детето и на другия ден ми се обадиха от Айтос с баба му! Увещаваха ме, че се е променил и щял да бъде добър баща, не трябвало да разбивам семейството им! Нямаше какво да направя....Мисля постоянно за това , опитах стотици пъти да я разделя от Теньо, но не успях , не ме послуша....Казваше ми:


Мамо , аз не те послушах, сега ще си го търпя, не искам Наско да расте без баща! Говорех й, че ще си отгледаме детето и без него, но без резултат!“, разказа почернената майка на Ивета пред БургасИНФО. Така младата майка заживява с Теньо в Айтос. Нейни близки твърдят, че тя е била подлагана на системен тормоз, фаталният побой в нощта на 16-ти срещу 17-ти юни не е бил инцидентен. Случвало се да я пребива дори за счупена чаша.

Миналата година Ива успяла да избяга от къщата на ужасите, която се намира на ул. „Хаджи Димитър“ 12 в Айтос. Била пребита, но успяла да се добере до магистралата боса, без документи и телефон. „Добри хора й помогнаха и си беше 3 месеца при нас в София. Той й каза, че ако не се върне при него, ще я изкара морално пропаднала и ще каже, че си е зарязала детето.“, разказа майката. През това време Теньо изпратил на Ива малки снимчици (вижте ги по-долу), с нищожни извадки от документ, с който той искал да й покаже, че е припознал малкия Наско и че има права над него. Така умело поставил капан на Ива и една нощ тя изчезнала от София и се върнала обратно при него в Айтос. След смъртта на момичето се оказало, че това е било една огромна манипулация и Теньо никога не е припознавал детето.

„А като си помисля само, че се опитвах да поддържам с него приятелски взаимоотношения по едно време само, за да не ми ограничи достъпа до нея ...“, разказа съкрушената днес майка Димитринка Тинева. Жената е поддържала тайно връзка с дъщеря си, постоянно е търсила доказателства, че момичето е добре, че не е бито.


Молела е Теньо да й праща снимки на Ивето, за да се увери, че тя е невредима. При един от чатовете си с него, той й показал снимка на момичето с разбита уста, друга - с подут крак. Казал, че била паднала...

През последните месеци Теньо работел в строителството, често злоупотребявал с алкохола, приемал и наркотици.

Последният таен разговор на Ива с майка й бил на 14-ти юни, няколко дни преди трагедията. Той продължил 24 минути. „Говорихме си общи неща и изрично три пъти я попитах дали се карат, дали я удря ...Тя ми отговори отрицателно. Каза, че той е по цял ден на работа, а тя гледа Наско. Сподели ми, че иска да го даде на детска градина и да започне работа, но Теньо не разрешавал....После, когато се срещнах с приятелката й в Айтос, момичето ми каза, че редовно я биел, но тя не е искала да ме тревожи, най -вече заради здравословното ми състояние.“, каза майката. Жената е претърпяла сложна коремна операция. Тя няма обяснение за точната причина, предизвикала смъртоносния побой над Ива. Не вярва, че агресията му е била предизвикана заради това, че детето се било напишкало, тъй като побоят е започнал още от заведението, където са били преди да се приберат вкъщи.


Тя се притеснява дали Теньо няма да се размине с по-леко наказание, тъй като очаква делото да мине по съкратената процедура. Допълнителните й съмнения са свързани и това, че от пребиваването му в затворите той има опит и добре познава законите.

Единствените сили, които са останали у скърбящата майка на момичето са заради малкото внуче Наско.

„Всички ще се грижим за него, нищо не му липсва! Целият блок го обожава.Той е лъчезарно и усмихнато детенце! Имам подкрепата на хиляди приятели левскари, ние сме като едно семейство. Даже преди малко ми предлагаха пари, но отказах. Той си има всичко необходимо.“, каза жената.

Тя е категорична - настоява за най-тежкото наказание за убиеца на Ивето, която завинаги ще остане на 19 години.

На гроба й е поставен венец с надпис "От майките на Бургас".

Съдбата на момичето трогна хиляди хора, а непозната жена срещнала Димитринка Тинева и пъхнала в ръката й 50 лева за закупуването на венец от нейно име. Този венец е от името на всички майки, чиито дъщери са жертва на подобна жестока съдба - да живеят със своя насилник.

"Сърцето ми щеше да се пръсне, но когато докарахме тялото на Ивето в София, първото нещо, което направих, бе да поръчам този венец. Майки, дано тези мои думи стигнат до вас, за да знаете, че спазих обещанието си! Обещах ви и да бъда силна, за да получи възмездие убиецът на детето ми и ще бъда!!! Аз държа на думата си! Благодаря и на всички хора, станали съпричастни с моята болка!!!", каза майката на Ивето.

Майката Димитринка Тинева е категорична, че въпреки болката, ще бъде силна, за да се бори за справедлива присъда на убиеца на детето си, както и заради малкия Наско.

С тези откъслечни снимки от документ Теньо държал Ивето в ръцете си.


Теньо с брат си, който също е в затвора.

Селфи на Теньо от предишното му пребиваване в затвора.


17 коментара

Тема в развитие: 19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

17 Коментара

 •  
  bez dumi
  2018-07-09 16:14:21

  tozi ne e za dojivoten toi e smurtna prisuda da gori v ada za tova krasivo momichence i zaradi malkoto i detence koeto nqma da znaee kakvo da kaje Mamo grexota e da jiveqt takiva izvergi

 •  
  Аз пак
  2018-07-09 07:33:04

  Ама как ще не става на сила, като това момиче е било непълнолетно!!! Какво свое семейство, какви пет лева. Проумейте го, много от тия трагедии стават заради тотално неадекватно родителство! На 15 трябва да учиш, не да раждаш. Начинът, по който се е самовъзпитавала девойката, не предполага нищо добро. И да, майката носи най-голяма вина. Изроди много, но детето ти четири години да е жертва, от които 3- непълнолетно- вината е твоя.

 •  
  милена
  2018-07-09 05:48:13

  Какво да направи майката? Дъщеря и най- вероятно го е обичала и е криела от нея за побоищата. Жената се е опитвала с всички средства да разбере какво става, да я прибере, ако трябва, но все пак това не става насила. Когато вече имаш свое семейство- мъж и дете. Съчувствам на майката, поднасям и съболезнования. Жалко за крехката млада Ивета, жалко...Прекалено е била млада, за да осъзнае, че не трябва да крие домашното насилие. И сигурно е имала надежда, че то ще спре...

 •  

  Горката жена. Само майка, коята има дъщеря, влюбена в насилник, знае какво е. Безсилие и отчаяние да не можеш да направиш нищо, защото тези гадове ги манипурират много добре.

 •  

  Пази Боже да не изживяеате това и да не ви се налага да живеете в такъе кишмар. Моята дъщеря мина през подонен ад. Никой, който не го е изживял не може да го разбере. Насилниците се пеикфиеат майстрски, по-късно оолицията няма как да реагира, защоро момичето не признава боищата. За майката остава ьа бди и да е нащрек. При нас ужазът свърли, защого просто ття сама го проумя. Но, повярвайте, нелвпо е да обвинявате майката

 •  
  Аз до Ти
  2018-07-08 17:54:44

  Ако усещаш одобрение, значи толкова ти е акълът. Естествено, че не одобрявам какво е направил и се надявам да си изтърпи наказанието по 10. Това, което казах, е че тази родителка няма родителски капацитет за 2 стотинки, а са оставили тя да се грижи за внучето. И да, съжалявам, но не е нормално да си ОК 14-15 годишната ти дъщеря да бременее, ражда и съжителства с боклук, който я пребива. И под ОК имам предвид наистина да не направиш нищо. Иначе да, на приказки всички сме много големи.

 •  
  Потресен
  2018-07-08 15:35:09

  Що за жисотно трябва да си, за да убиеш по този начин младо момиче.... Гад гнусна

 •  
  Gamen
  2018-07-08 15:08:14

  Bokluk, gnii v zatvora dozhivot

 •  
  Бургазли до Аз
  2018-07-08 15:06:22

  Вие наред ли сте? Сигурно жената е гледала безучастно.. Знаете ли колко майки плачат за дъщерите си и търсят изход да ги спасят, но без успех. Вие перфектният родител ли сте

 •  
  Ти
  2018-07-08 15:03:53

  Ей "Аз", нещо май усещам в коментара ти одобрение за тоя боклук Теньо? Да не би и ти да си същата стока като него - абонирана за панделата отрепка, дето само на жени и вървят номерата?

 •  
  Андон
  2018-07-08 14:51:36

  Мършо гадна в затвора обичат насилнижите на жени. Дано те направят жена и да изпоташ същата болка като момичето

 •  
  Соня
  2018-07-08 14:46:35

  Плача от сърже. Тази жена е била в ада, както и детето й. Не мога да си предсатвя ужаса, коийто преживява. Хората със сърца са зад вас. Търсете справедливодт за тзи изрод

 •  
  Аз
  2018-07-08 14:10:13

  Основната вина е на майката, детето ти забременява на 15 от престъпник, ражда, яде бой ежедневно, а ти не правиш нищо...извинявайте, ама какво се е очаквало да се случи с това момиче, да стане шеф на Лукоил ли? Скотското битие си носи своите дребни неприятности. Сега и друго дете ще гледа, с приятели левскари...абе алоууууу....?????

 •  
  марина
  2018-07-08 12:41:31

  Ивета и близките и са живели в кошмар. Жалко за момичето и младостта и

 •  
  ася
  2018-07-08 11:24:50

  Ужааааааааас Дано в затвора го накарат да се бъде така, както се е чувствало момичето

 •  
  Бай
  2018-07-08 11:16:13

  Като видиш женското презиме на момичето ти става ясно откъде е наследила афинитета към престъпници, непълнолетно раждане и прочие.

 •  
  Цвета
  2018-07-08 10:47:28

  ИЗРОД ГАДЕН ДАНО ГНИЕ В АДА...

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас