Невероятният чар на Бургас, неговата впечатляваща архитектура и нова градска визия, реконструираното ларго, колоритните малки улички, интересни места, романтични локации и морски пейзажи - вече са достъпни на един клик разстояние - www.vrburgas.com. Виртуалната разходка е реализирана от екип от бургаски дизайнери, програмисти, аниматори, фотографи.

Проектът за изработване на мобилно приложение и интерактивен гайд за представяне на интересни обекти от историята на Бургас се реализира от Община Бургас, общинско дружество "Иновационни системи - Бургас" ЕООД и ИКТ Клъстер Бургас.

Главен герой във виртуалната разходка е бургаският гларус Руси - любопитна и изключително осведомена птица. Той е вечният събеседник на рибарите на Моста, свидетел на всички срещи при Часовника, посреща и изпраща влаковете на гарата, крачи гордо по площада пред Общината. Той ще ви покаже града, най-популярните кафенета и ще ви е отлична компания по най-оживената улица "Богориди".

Гларусът Руси ще Ви покаже истинския Бургас - очарователен, романтичен, магнетичен, живописен, артистичен. Град, свенлив за непознатите и щедър към всички, усетили емоционалния ритъм на морето. Бургас винаги е носил привлекателното усещане за свобода. Град на смели мечтатели, които оставят следи. Град, който не изчерпва своя заряд. Град, който обича движението, живее страстно с морските бури и жарките спомени край брега. Бургас е град на спомени, към който всеки поглежда с надеждата да усеща отново и отново неговия особен чар. Освен с артистичен и бохемски дух, Бургас винаги е впечатлявал с модерното си мислене и воля да прогресира, да улавя пулса на новия ден.

Докоснете се до всичко това, като изтеглете VR Burgas от Google Play или AppStore и се докоснете до магията, наречена Бургас!

Екипът, създал бургаската виртуална реалност, обещава да добавя нови и развива съществуващите виртуални места.