Евродепутатът Асим Адемов и клуб „България за младите” дадоха началото на четвъртото издание на фотоконкурса „Моят Бургас е моята Европа”. Темата е „Вечното пристанище Бургас - вратата на Европа към света”. Тя е свързана с провеждащите се в момента „Европейски дни на морето“ в Бургас по повод Европредседателството на България на ЕС.

Ще бъдат дадени две първи награди - посещение на Европейския парламент и две поощрителни награди – дигитални фоторамки. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Асим Адемов – член на европейския парламент, Атанас Донев – победител в миналогодишното издание на конкурса, и Мартин Славов – председател на клуб „България за младите”.

Снимките трябва да са с размер по-голям от 2000x1500 px и 300 dpi, като всеки може да участва с максимум две снимки. Допускат се до участие само авторски фотографии, свързани с Черно море, задължително придружени от име и фамилия, възраст и телефон за контакт. Желателно е те да са направени през 2018 година.

С участието си в конкурса авторите се съгласяват да предоставят авторските си права върху фотографиите за целите на клуб „България за младите”.

Крайният срок за участие в конкурса е 30 юни 2018. Фотографиите следва да се изпращат на електронен адрес: bulgariazamladite@gmail.com.