Помните я като най-красивата българка на 2002 г. След като се окичва с короната Мис България, Теди Бургазлиева не е допусната до световния конкурс по красота на Сейшелските острови. Оказва се, че на 14 г. е позирала гола за наше списание, което е извън регламента. Въпреки това Теди прави страхотна кариера на модел, разказва bTV.

Омъжва се за футболиста Александър Младенов, по-големия син на легендарния треньор по футбол Стойчо Младенов през 2005 г., но скоро след това се развежда. През 2010 г. сестра й Яна умира трагично от малко познатия синдром на ХЕЛЛП и то по време на бременността. След тази поредица от трагични събития в живота на миската, тя взима решение да замине в чужбина и да започне нов живот.

Днес една от най-красивите Мис Българии живее в Лос Анджелис със своя нов съпруг.

„Намирам се на нашата красива тераса на върха на сградата, в която живеем със съпруга ми. Времето е невероятно, гледката е уникална, може да преминават съседите ми и да помахат на камерата. Вече близо 10 години съм в Щатите, в Лос Анджелис около 7. Много обичам да пътувам, бях 2 години тук, след това заминах за Ню Йорк, живях около две години и половина, след това осъзнах, че Калифорния е моето място и се върнах отново тук и през последните 5 години съм си в Лос Анджелис. Занимавах се с финанси и инвестиции, но съвсем скоро открих моята първа компания, която е свързана със самоусъвършенстване и личностно развитие, казва се "Лайф програминг". Целта на компанията всъщност е да помогне на хората да живеят живота на мечтите си. Аз наистина успях през последните няколко години да променя много от навиците си и да създам живота, за който истински мечтая. Успях да балансирам всички звена в живота си, така че да бъда удовлетворена и щастлива във всеки един аспект. Здраве, любов, приятелства, кариера и много ми се искаше тези знания и този опит да предам на повече хора и да помогна на повече хора да постигнат същото."

Днес Теди с носталгия си спомня за конкурса направил я една от най-известните българки.

„Мис България винаги ще остане един от най-прекрасните моменти в моя живот и една сбъдната детска мечта. Конкурсът ми донесе страшно много, научи ме на страшно много, аз пораснах буквално за една година, отговорността да си Мис България е наистина огромна, така че много неща изживях, както хубави, така и лоши. Видях, че славата е нож с две остриета, както може да ти даде, така може и да ти вземе. Много момичета се записват на тези конкурси в стремежа си по някакъв начин да се почувстват по-обичани, по-харесвани , всъщност тази слава може да те дръпне надолу и да изградиш комплекси. Постоянно очакванията към теб са огромни, постоянно си сравняван с някой друг, така че Мис България ме научи на много.”

След славата и успеха, в живота на Теди следват редица трагични събития.

„Аз загубих сестра си, и племенничето си при усложнения по време на бременността й, тя беше с диагноза синдром на ХЕЛЛП, който не е много познат и в България почти няма информация за този синдром, нито за причините за появата, нито за лечението, наистина много рядко заболяване. Дори тук в Щатите не се говори много за него. Но пък тук се говори за състояние прееклампсия, което е предшественик на ХЕЛЛП синдрома. И ако младите майки и жени, които плануват да забременеят просто посещават лекаря си редовно могат да предотвратят прееклампсията, което за мене важно –следете си кръвното, защото ако видите, че то се покачва може да е симптом, белтък в урината, изследвайте се, планувайте добре.”

Загубата на сестра й е вторият удар в живота на Теди Бургазлиева.

„Да замина за Щатите основната причина беше моя неуспешен брак и развода ми. Просто имах нужда да остана сама, имах нужда да пътувам. Може би повечето разведени жени ще ме разберат, просто исках да се откъсна от всичко познато, от миналото, общите ни познати, исках да пътувам, да видя света, да работя върху себе си, да видя какво още и липсва на мен като човек, за да бъда достатъчно осъзната и да знам какво точно искам от една връзка и Америка винаги е била мечта.”

Мечтата обаче се сбъдва с цената на много лишения и трудности.

„Когато дойдох за първи път ми беше много трудно, минах през лишения, много работа, спах в една малка стаичка без мебели, на един матрак на пода, нямах завеси на прозорците, едвам свързвах двата края, работех на 3 места, нямах познати, приятели, хора, на които да разчитам, беше много, много трудно. Тотално различен човек бях, бях много разглезена, очаквах, че всичко ще ми се поднася на готово, отваряха ми се много врати, бях познато име, просто ми беше много лесно. Изведнъж дойдох тук, никой не ме познава, аз не познавам никой, английският ми беше доста зле. Това беше училище, което ме направи силна.”

Тук Теди среща случайно и бъдещия си съпруг Симеон. И той като нея емигрирал в Щатите без да познава никого. В началото тя му била нещо като гид и му показвала Лос Анджелис, но малко по малко приятелството им преминало в сериозна връзка.

„В личен план съм много щастлива, и благодарна, че до мен има такъв уникален човек. Оженихме се миналата година, на една много скромна сватба, но магическа, на една стъклена църква до океан. Много красиво беше, само най-близките от семейството ни бяха там както и някои от най-добрите ни приятели. Искахме скромна церемония, да няма излишна дандания, лудница, партита, скромно беше, но незабравимо."

На първо място със съпруга ми си мечтаем да сме живи и здрави, да имаме здрави и умни дечица, да ги отгледаме в спокойствие и уют, да сме финансово стабилни, да развиваме бизнесите си скорострелно, за да можем да помогнем на колкото може повече хора да живеят живот като нашия и да намерят себе си.”

Животът на Теди Бургазлиева е достоен за филмов сюжет. Засега - ще бъде издаден на книга. Пише я сама.