Жената на Маги Халваджиян - Кремена, изплака гневно в социалната мрежа и се нахвърли върху всички, провинциалисти, които са посетили София по време на празниците.

Ядът на на дамата бе предизвикан от боклуци, замърсили терена край Националната Библиотека в София.

Не, не от обич към книгите, а просто там се намира оборотното заведение на продуцентската съпруга.

Ето какво написа тя в профила си във Фейсбук: "Много моля провинциалистите, които са дошли в София, за да седнат на раздумка пред Националната Библиотека и да похапнат на пейките, да не оставят след себе си боклуци, опаковки от чипс, вафли, снаксове, пластмасови чаши за кафе и празни бутилки от безалкохолни напитки! Нека повече не стъпват тук след празниците! И без това имаме нужда от въздух и чистота, ще въвеждаме пропуск за четни и нечетни номера на колите!

Ама е по-добре да има паспорти за посещение на Столицата, които са с виза и да се слага черен печат при неспазване реда и на елементарните норми на възпитание!

Хвалим се, че сме имали толкова богато културно наследство. Виждам аз! Страшни плодове е дало това наследство!" - пише вбесената ресторантьорка и стилистка, на която се наложило да вика персонала да чисти край пейките по пътя към заведението й.
Не знаем как обаче съпругата на Халваджиян е определила кой си е хвърлил там опаковките от вафли.

Обикновено по празници софиянци пътуват за провинцията, а не обратно.

Едва ли някой пловдивчанин, старозагорец, габровец, или варненец е хукнал точно на Гергьовден да разглежда националната библиотека и на хрупа снакс пред нея.

Обидно е и да хвърляш обиди към хора, които не живеят в София и да искаш визи и черни печати за тях.

Сигурна ли е Кремена кой е бил в градинката? Кой от нейното прехвалено семейство е кореняк софиянец? Как измерва културата на поведение на хората от провинцията и хората от столицата? Защо не погледне първо себе си и после да дава оценки на другите?



Защо дамата, която уж спазва правилата, излезе да протестира, понеже искала да си пуши по заведенията?

Това са само част от въпросите в социалната мрежа, а останалата чест не смеем да цитираме, защото са,меко казано, застрелващи и обидни.

От Варна и Бургас пък тутакси обявиха морето за забранена зона за софиянци, тъй като говорят високо, хвърлят фасове по плажа, веят голи провиснали телеса, задръстват трафика и пречат на местните да се наслаждават на морето и лятото.