Много усмивки и емоции превзеха днес центъра на Камено за празника на града – Гергьовден. Гигантски пеперуди, парад на ретро автомобили, гергьовденски хендмейд базар, уникална селфи стена в духа на Камено, фолклорен събор създадоха уникална празнична атмосфера. За втора поредна година се събраха всички смелчаци кулинари, които искат да покажат своите умения пред съгражданите си. Фестивалът на домашната гозба се превърна в емблема на празника на града. За младежите се провежда традиционната надпревара с велосипеди, а анимация на площада забавлява най-малките жители на Камено.
Сред хората са кметът Жельо Вардунски, депутати от ГЕРБ, общински съветници.

В Културния дом започа и традиционното издание на националния събор „На мегдана“. Актьорите от трупата „Fireter – театър на огъня и сенките“ приветстват жителите на Камено, облечени като гигантски пеперуди.

Тази година към празника на Камено по своя инициатива се включиха и Жени ГЕРБ-Бургас. Дамите от Бургас организират фототур под мотото „Тон в тон”. Гергьовденски базар с мото „С любов към децата и театъра“ организират в Камено на 6 май и клуб Майки ГЕРБ към Гражданско сдружение ГЕРБ . Те участват с уникално изработени от тях сладки и солени изкушения, ръчно направени сувенири и бижута на наложилия се като запазена марка цветен и пъстър щанд с „жълтите ботуши“. На площада пред Общината всеки от жителите на град Камено може да закупи от красивите, но и също толкова вкусни кулинарни творения на майките, както и да се докосне до техните художествени умения. Със събраните средства ще бъде закупена постановка за куклен театър за най-малките жители на Камено.

Празничен концерт ще започне от 18.30 часа пред сградата на Общината. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на най-малките от танцов ансамбъл „Здравец”, Георги Дюлгеров, FOUR, Преслава Минасян и фолклорен клуб „Кайлии”.