Закритият плувен басей в к-с „Славейков” е напълно завършен и ще отвори официално врати на 11-ти май. Новото спортно бижу на Бургас, което носи името „Парк Арена ОЗК”, ще може да се използва както от спортните клубове, така и от всички, които обичат плуването.

„Басейнът е с дълбочина от 2 към 3 метра. Той е с подвижен понтон, който може да го раздели на различни сегменти, в зависимост за какво трябва да се използва – плуване, мъжко или дамско поле за водна топка, защото са с различни размери. Басейнът се конфигурира по различен начин. Предназначен е както за професионални спортисти, провеждане на различни национални и международни спортни събития, така и за ежедневна употреба от гражданите”, заяви за БургасИНФО управителят на спортния комплекс Ивелин Ефендиев, който днес следеше стриктно и за най-малките детайли преди перлата на Бургас да отвори официално врати.

В спортния комплекс, който е с размери 23 декара попадат още: футболен терен с изкуствена настилка с рамери 60/40м., два тенис корта с бърза настилка, детска площадка с размери 420 кв.м. с индивидуален дизайн. В момента се изгражда и стрийт фитнес от 150кв. м. Комплексът има 160 собствени паркоместа и разполага с две заведения на закрито и открито.

„Имаме голяма затревена площ за различни спортове от групов характер – танци, йога, канго джъмп, аеробика. Имаме и термална част със сауна и парна баня, които могат да поемат по 12 души на част и са достъпни за всички. Комплексът има и собствен фитнес на нивото на съблекалните”, заяви още управителят на спортното съоръжение.

Днес кметът Димитър Николов и неговият екип инспектира последните детайли преди откриването.

По примера на големите спортни зали в страната и басейнът в Бургас носи името на основния спонсор на комплекса.

Интересно за посетителите и фотографите при състезания ще е възможността да се снима под водата. Повече вижте във видеото.