Цветната приказка "Флора Бургас" 2018 беше официално открита днес в Морската градина. Хиляди бургазлии излязоха в пролетната събота, за да видят цветята, фантазията и красотата, представени на изложението. Тази година темата е "С поглед в бъдещето", която се оказа вдъхновение както за ученици от Професионална гимназия по електротехника „Константин Фотинов“, така и за студенти от Лесотехническия университет в София. Университетът се представи със специално изработена арт инсталация, представляваща стъкленица и противогаз, като така повдига темата за чистотата а въздуха. С оригинална идея се включи и дванадесетокласникът Мартин Иванов, който показа часовник и оракул, който показва късмета на всеки, докоснал го с ръка.

„Винаги с началото на „Флора Бургас“ Морската градина става най-предпочитаното място. Ще се насладите на феерията и фантазията на изложителите, ще може да си купите цветя за дома, двора, градината, произведения на изкуството, градинска техника. Красотата на „Флора Бурас“ е известна в цялата страна. Радваме се, че имаме и международни участници, каза кметът Димитър Николов, който откри изложението.

"Флора Бургас" 2018 се разгръща не само с изложбени зони и кътове за продажба на цветя. Вече традиционна част от изложението са и различни демонстрации и презентации. В работната програма на събитието присъстват любимите демонстрации по бонсай и грънчарство. Част от демонстрационната зона, още в първите дни на изложението ще бъде Общинско предприятие "Чистота Еко". В часовете от 10.00 до 13.00 часа на 28-ми и 29-ти април, служители на предприятието ще направят няколко демонстрации по производство и употреба на компост.