30-годишният Александър С., който в неделя вечер се простреля в главата с пистолет в подземния паркинг на бл. 161 в бургаския ж.к. „Славейков”, е починал малко преди 1 часа тази нощ, научи БургасИНФО. Мъжът беше с изключително тежка травма, несъвместима с живота – входната рана бе от дясно над слепоочието, а изходната над лявото. Куршумът беше предизвикал необратими поражения.

Припомняме, че драмата с Александър се разигра в подземния паркинг на кооперацията, в която живеел на квартира със своята приятелка. Във фаталната нощ, двойката имала гости, а Александър казал, че слиза за малко до долу без да обяснява причината. След като се забавил твърде много, приятелите му се осъмнили и тръгнали да го търсят. Открили го в локва кръв на празно паркомясто в подземния гараж. Писъците на момичето огласиха к-с „Славейков” и привлякоха съседи, които се отзоваха за помощ. Александър лежеше по гръб в ляво от входа на гаража до една от колоните. Над него без застанал негов приятел, който държеше ръцете си на сърцето му, за да усети дали има пулс и повтаряше: „Дръж се, не умирай”.

Бърза помощ дойде на петата минута от повикването и транспортира момчето в Бургаската болница, където лекарите направиха всичко по силите си. За жалост той беше в критично състояние – в кома и с травма, несъвместима с живота. Основната версия на полицията е самопрострелване. Според тях в апартамента е открита бележка, в която той моли близките си да му простят.

БургасИНФО изказва съболезнования на семейството и проятелите на младия мъж.