Известният бургаски рентгенолог д-р Красимир Думанов ни напусна след дълго боледуване. Д-р Думанов е починал миналата седмица. Последните години бяха изключително тежки за него, тъй като страдаше от тежък диабет и се опитваше да се възстанови след прекарани инсулти.

За това му помагаше съпругата му – специалистът по вътрешни болести – общопрактикуващият лекар д-р Соня Вангелова, която за жалост почина в началото на годината.

Заради влошеното си здравословно състояние тя бе поверила грижите за съпруга си на Дома за настаняване на стари хора „Йорг“ край Поморие, но преди два месеца той бе настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас в безпомощно състояние, а приятелите му коментираха, че в дома е имало редица нередности. Така д-р Думанов остана за лечение в хосписа на болницата.

Това е поредната трагедия за семейството. Преди години синът на д-р Думанов и д-р Вангелова се самоуби. Родителите така и не успяха да преодолеят болката от загубата на момчето, което беше пълен отличник и учеше в една от най-елитните езикови гимназии на Бургас.

БургасИНФО изказва съболезнования на близките на д-р Думанов.