Агресивен ротвайлер, пуснат да се разхожда без каишка по алеите на казанлъшкия парк "Розариума“ се наложи да бъде приспан със стреличка от служител на общинския приют за бездомни кучета след сигнал за нападение над тийнейджъри.


Инцидентът е станал привечер в петък, когато трима ученици от горните класове на казанлъшко училище решили да си поиграят с песа, който в началото се държал повече от дружелюбно, съобщи "Монитор".


Внезапно обаче захапал първо ръката, а после и крака на едно от децата.


Служителите на общинския приют пристигнали заедно с полицейски патрул, упойващата стреличка приспала големия пес за броени секунди.


Пострадалите са били отведени в центъра за спешна и неотложна помощ, където им сложили инжекции срещу тетанус и превързали повърхностните им рани.


За издирване е обявен собственикът на кучето, което било без намордник и каишка. Сходен инцидент през седмицата е имало и в Стара Загора, където на притежателите на питбули, пуснати да се разхождат свободно по улиците са били санкционирани за административно нарушение.


В старозагорския приют са били прибрани и няколко скитащи се псета, които нахлули в двора на детска градина, но за щастие се разминало без пострадали малчугани.