Кандидатките за титлата Мисис Бургас 2018 г преминаха през първия етап от пълни профилактични прегледи за рак. Кандидатките за короната бяха прегледани от д-р Тодор Ангелов, който е главен лекар на отделението по онкохирургия към Комплексен онкологичен център-Бургас. На участничките в конкурса бяха направени ехографски изследвания, с цел ранна диагностика и профилактика за рак на гърдата. Това е първият етап от профилактичните прегледи, които областния онкологичен център осигурява на участничките в конкурса Мисис Бургас 2018 г. Следващата седмица, кандидатките за титлата ще преминат и гинекологични изследвания с цел превенция и ранна диагностика за рак на шийката на матката.

Кампанията на конкурса Мисис Бургас 2018 г, съвместно с Комплексен онкологичен център- Бургас е да се покаже съпричастност към болните от коварната болест рак. Целта, също така, е да популяризира превенцията на заболяването и да припомни, че ранната диагностика спасява живот.

Инициативата за ранна диагностика и превенция срещу рака се провежда и в памет на Мисис Бургас „Юнивърсел“ 2017 г – Донка Стоянова, която загуби тежката битка с болестта в края на миналата година.

Конкурсът Мисис Бургас 2018 г ще се провете в петък. Той се провежда за трета, поредна година в морския град. Водещи на официалното събитие ще бъдат чаровната Гери Дончева и гласът на Българското Национално радио- Георги Янакиев. Един от членовете на журито е д-р Тодор Ангелов, главен лекар на Отделение по онкохирургия. Сред спонсорите на конкурса за пореден път е медицинска лаборатория "ЛИНА", която подкрепя превенцията на социално значими заболявания.