Близките на възрастната жена от сунгурларското село Прилеп, на която беше пробутана фалшива монета срещу 2380 лева, изказват благодарност към полицията. „Служителите на РУП-Сунгурларе реагираха абсолютно адекватно и само за дни задържаха извършителят, който върна обратно сумата“, каза пред БургасИНФО внукът на потърпевшата Мата Станчева Пламен Делев, който в Бургас е познат със своята обществена дейност в подкрепа на безпомощни хора.

Припомняме, че 24-годишният Христо К. от сунгурларското село Лозарево върна 2380, взети с измама от възрастната жена от съседното село Прилеп. Мъжът е от фамилия калайджии и в продължение на месеци вземал разрични суми от жената. Той й дал „златен пендар“ в замяна, който обаче се оказал обикновена монета в жълт цвят. Потърпевшата първоначално мълчала, но преди дни споделил с внука си Пламен Делев, който алармирал полицейските служители.

Мъжът от Лозарево направил пълни самопризназнания и описал подробно механизма за извършване на престъплението, заявявайки, че монетата, която предоставил на възрастната жена е месингова. Той възстановил сумата от 2 380 лева и същата вече е върната на 82 годишната жена. По случая работиха служители на Районно управление – Сунгурларе.