Родителите на деца от група „Мики Маус” се събраха за извънредна родителска среща в детска градина „Брезичка”, след като днес публичното пространство беше разтърсено от скандално видео с възпитателните методи на две учителки – Милена Иванова и Светла Петрова.

„В шок сме, направо останахме потресени от кадрите, не сме предполагали, че това се случава в групата”, казаха няколко от майките на деца. Една от тях има две близначета в същата група и до този момент е нямала никакви оплаквания.

„И предното ми дете беше в същата група. Никога по никакъв повод не сме подозирали, че може да има грубо отношение към тях”, каза родител.

Други майки и батковци обаче бяха на напълно срещуположно мнение.

„Усещах, че нещо се случва. Детето ми започна да става нервно, не искаше да говори за градината”, каза Мария Гюзелева пред БургасИНФО. Младата жена е тази майка, която посочи като най-потърпевшо от възпитателните методи на учителите своето дете – момиченце на четири годинки. Мария Гюзелева намерила флашката със записите от видеокамера, оставени върху капака на автомобила й, след като взела детенцето си от градина. Към нейната позиция се присъединиха още двама татковци. Те са категорични, че грубостите не са прецедент, а обичайна практика в групата. Хората настояват всички учителки и възпитателки от „Мики Мауса” да бъдат уволнени. Част от тях проучават вариантите да заведат съдебни дела.

Родителската среща тече в момента. Очаквайте подробности.