Бургаски майки подеха инициатива за спасяването на едногодишната Велина, която е с опасен тумор на мозъка. Лекарите поставят страшната диагноза - вътрешна хидроцефалия на консултацията едва два месеца след раждането на бебето. Тогава момиченцето е твърде малко за операция. Преди месец обаче състоянието на детето се влошава, тъй като туморът нараства значително. След множество консултации турска клиника се наема да извърши сложната операция безкръвно, но сумата е непосилна за майката.

Съпричастни с каузата „Да помогнем на Велина“, Майки ГЕРБ и “Мамите на Бургас”организират благотворителен базар тази неделя - 17 декември, от 17.00 часа във фоайето на НХК.

На красиво подредени щандове всеки ще може да открие коледни подаръци за близки и приятели – сувенири, детски играчки, домашни сладки.

Час по-късно, от 18.00 часа ще започне коледният благотворителен концерт, в който ще участват танцови школи „Калиопе Денс“ и „Диамант“, а специални гости са певицата Тони Димитрова, композиторът Стефан Диомов, Краси Кралева от „Петте сезона“, Дует „Бургас“, група „Four” и др.