Двама братя въртяли "хотела" за бездомници, който изгоря в центъра на Бургас. Вижте отвътре свърталището им (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

img

Двама братя от ж.к. "Възраждане" са се вживяли като стопани на "хотела" за бездомници, който изгоря до основи снощи в центъра на Бургас, научи ексклузивно БургасИНФО от местни жители. Свърталището е било известно на бездомниците от цялата страна, а братята Данаил и Георги са главатарите, решавали кой може да влиза там и кой не. Въпросните бараки са се използвали от клошари от цяла България. Когато някой новодошъл пристигне, е бил приютяван там. През последните 3 години бараките са били активен "хотел".

Сградите отзад, които са от бетон, не се използват и най-вероятно сега всички клошари, чийто подслон изгоря, ще се преместят да живеят в задната сграда, която се намира на 5-6 метра от унищожената от огнената стихия.  

Почти уютно: Клошари като призраци делят скривалище в центъра на Бургас (СНИМКИ)

31-годишния Данаил и 38-годишния Георги, известни като "братята" са двама лентяи, които едно време бяха известни като патрони на ж.к. "Възраждане", тъй като живееха и спяха пред стълбите на бившия магазин "Европа, настоящ магазин "Болеро", твърдят бургазлии от околните сгради. След акция на общинската дирекция УКОРС сред клошарите в града преди няколко години, двамата се преместили в изоставените постройки на  бившето управление на санаторно-курортен комплекс „Минерални бани“ на улица "Иван Богоров" в центъра на Бургас, основавайки свърталището. Двамата произлизали от семейство с 4 деца, но само те живеели на улицата като клошари и алкохолици. Заради пристрастенността им към високоградусовите напитки, те се обградили със себеподобни. Сред жителите на района е известно, че всички, които са живеели до миналата нощ в бараките, също са имали много сериозен проблем със спиртните течности.

Бургазлии край Трета поликлиника: Млада жена и гаджето й вмирисаха района на фекалии и гнила храна (СНИМКИ)

В свърталището от три години живее и младо семейство, което се изхранва като събира стъклени бутилки, които връща за амбалаж. Те са добре познати в кварталните магазини, от където всяка вечер купуват алкохол и свещи. 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й