Предприетите мерки, свързани с подготовката на общинската пътна мрежа на територията на община Бургас през зимен сезон 2017-2018 г. бяха представени на разширено заседание, с участието на представителите на общинската администрация,почистващи фирми, държавни институции, общински предприятия. По време на срещата в заседателната зала на Общината бяха представени докладите и планове на работа при зимни условия на 15 фирми и учреждения.

36 специализирани машини, 600 тона сол, 400 тона пясък, 2000 литра Верила- Антилед,150 тона луга има на разположение консорциум "Титан" за поддържането на улиците в града при снеговалеж.

За общинската пътна мрежа и кварталите се грижи фирма "Чистота". Дружеството разполага с 24 специализирани машини, 233 тона сол, 510 тона пясък и 40 тона луга, с които да обезпечи нормалното придвижване при влошаване на метеорологичните услови.

Предвидено е при извънредна обстановка да бъдат мобилизирани още машини и персонал.

При интензивен снеговалеж и усложняване на обстановката общинското предприятие "Транспорт" ще извършва денонощно видеонаблюдение на пътищата и кръстовищата в Бургас. Информацията ще бъде предавана на кризисните щабове. Експертите ще следят за опасни дървета и при нужда те ще бъдат премахвани. Репатриращите автомобили също ще се използват при необходимост. С тях ще се отстраняват коли, които са паркирани на опасни места или пречат на разчистването на улиците.

При необходимост високопроходима техника на "Пожарна безопасност и защита на населението" ще се използва за осигуряването на помощ на хора в трудно достъпни места.