Бащата на малкия Божидар Кръстев от Камено – Тихомир, излезе с апел за помощ в битката, която семейството води за спасението на детето. Припомняме, че седегодишният Боби се бори с тежко заболяване - злокачествен тумор – мултиформен глиобластом. Жестокото изпитание пред семейството трогна цяло Камено, съдбата на детето зависи от средствата, които са нужни за неговото възстановяване.

През март 2017 година Божидар е опериран за отстраняване на тумор в гръбнака в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ в София. Според направените изследвания тогава туморът е доброкачествен и бавно развиващ.

След около месец родителите решават да направят изследване в Турция, в болница Аджъбадем, защото детето продължава да не се чувства добре. Резултатът от ядрено-магнитния резонанс, направен там, показва двойно нарастване на туморното образувание, което налага спешна нова операция. Фондът за лечение на деца отказва финансиране и това принуждава родителите да събират средства от приятели и познати.

На 10-ти май Божидар е опериран отново. Туморът е отстранен, но хистологичният анализ е с резултати, които са коренно различни, от тези в България. Изследванията показват злокачествен тумор – мултиформен глиобластом, 4-та степен. Това налага провеждането на химио и лъчетерапия, а след това и рехабилитация.

Към днешна дата са необходими още средства за лечението на Боби. Вижте призива, с който излезе неговия баща – Тихомир Кръстев.

"Здравейте добри хора,

Искаме да изкажем нашата огромна благодарност към всички Вас, които от месец март – началото на болестта, до сега продължавате да ни подкрепяте и да ни давате сили и възможност да продължаваме лечението на Боби.

След направената неуспешна операция в Свети Иван Рилски -София, както и грешна диагноза (първа степен доброкачесвен тумор)и неадекватно и неетично държание ,

ние с помощта на наши приятели от Бургас, на които цял живот няма да ни стигне да им се отблагодарим за добрината и подкрепата,, направихме ЯМР в Аджъ Бадем – Турция, където резултатът беше шокиращ (туморът е нараснал двойно само за 20 дни от операцията в България).

При направената втора по спешност животоспасяваща операция хистологията показа, че туморът е от 4 степен злокачествен GBM.След операцията, лечението продължи с химио, заедно лъче терапия .

Направените контролни ЯМР та показаха, че лошите клетки са стопирани, но не са намалели.

Свързахме се с Clinica Universidad de Navarra, откъдето ни предложиха имунолечение заедно с химично вливане на лекарство.

Първата оферта на клиниката е 110 000 лв, като тя беше събрана.

В момента по решение на лекуващият лекар се правят допълнителни вливания на имунотерапия както и приемане на медикаменти и интервенции, които не са включени във фактурата и поради това нека всички каузи в полза на Боби да продължат като сумите бъдат превеждани само по дарителските сметки ,които са защитени и ще се използват за лечението на Боби.

Очакваме до края на седмицата остатъкът от първата фактура. Лечението ще бъде продължително и ще ни трябва вашата подкрепа.

Благодарим Ви !Поклон! Заедно ще успеем!

Тихомир Кръстев