Въоръжена с бухалки и брадва тумба се нахвърли срещу мен с обиди, псувни и готова за бой в айтоското село Мъглен. Това разказа ексклузивно пред БургасИНФО приятелката на ранения в мелето бургазлия. Ще запазим името на момичето в тайна, поради съображения за нейната сигурност, както и името на нейния приятел.

Младата жена е интелигентна, с висше образование и крехка физика. Тя отишла в селото, за да търси избягалия от Странджа пастир Николай. Въпросният мъж изчезнал от бившия си работодател, като го завлякал с пари, документи и ключове. След като се разбрало, че той се е скрил в Мъглен, момичето отишло да го потърси, за да върне взетите вещи. Тъй като тя е изключително слабичка и нежна, за да й бъде опора в случай на нужда, с нея отишъл и приятелят й И.

„Бяхме посрещнати с викове и крясъци, буквално разцепиха главата на приятеля ми. Обадихме се на тел. 112 и дойде линейка, която пресрещнахме на главния път, беше нещо страшно. Ако приятелят ми искаше да бъде агресивен, той нямаше да вземе и мен. С нищо не сме ги провокирали”, разказа още момичето.

Раненият бургазлия е настанен в Отделението по неврохирургия, като ранените му са от три удара с брадва.

Видео от нападението може да видите ТУК.