Кадри от зверския бой в айтоското село Мъглен бяха разпространени тази вечер от Организацията за закрила на българските граждани. Както БургасИНФО вече съобщи от жестокото меле е пострадал бургазлия от ж.к. „Меден рудник“, който е бит с брадва (ВИЖ ТУК).

По информация на БургасИНФО боят е край кравефермата на братята Стойчо и Сергей, които са от Айтос, но от 7 години гледат животни в Мъглен. При тях се скрил работник, завлякъл животновъд от Странджа. Днес служители на бившия работодател са потърсили пастира-беглец Николай, но били посрещнати от тумба мургави биячи. Всички вкупом скочили срещу млад мъж, който е бит с острата част на брадвата, както и с тъп предмет.

"На двете видеа се вижда ясно за какво става въпрос и как циганите искат да убият българите. Според подателят на клиповете единият от циганите е Руси Джамбазът от село Мъглен. Това бил по-възрастният циганин от втората част на клипа, който е с шапката и се приближава със закани към колата.
ОЗБГ настоява всички отговорни институции да се самосезират и да се вземат мерки срещу опита за убийство на българите от страна на циганите.", призовават от ОЗБГ.

Вижте потресаващото видео: