Ще приема истината, каквато и да е тя. Но нека ми докажат с факти, че синът ми е убиец. Аз съм сигурен, че не е! Във фаталната неделя го закарах с колата до апартамента ни в ж.к. „Меден рудник“ и го оставих там, след което се върнах в село Братово. Той е излязъл после да играе пред блока, бил е с едни стари чехли, тениска и къси панталони. Вечерта си е легнал със същите дрехи. А защо по тях е нямало кръв? Това заяви пред репортер на БургасИНФО Димитър Иванов – баща на Иван, задържан за убийството на 11-годишната Никол. Зверското престъпление, което буквално взриви Бургас, стана миналата неделя, няколко часа, след като бащата е завел момчето до Бургас. Мъжът живее в близко село – Братово, тъй като е пенсионер, но работи в района като пазач нощно време. През деня Иван, заедно с тяхно близко дете, е бил в селото на гости при баща си. Около обяд Димитър с колата закарал двете момчета до „Меден рудник“, като по пътя не е чул да си уговарят срещи или пък да говорят по телефона.

„Вчера отидох в ареста на свиждане. Още като влязох и Иван ми направи жест с ръка, че обвиненята срещу него не са верни. Каза ми кратко: „Не съм аз“, заяви бащата. Той трепери от ужаса и на няколко пъти се разплака от нерви. „В началото, когато жена ми ми съобщи, че Иван е задържан, реагирах сравнително нормално, защото това е лошо, но не чак толкова, колкото се оказа по-късно. Не знаех причината за арестуването му. А после като ме извикаха в полицията и ме попитаха как съм със сърцето и ми съобщиха за ножа, за скарването за наргиле и направо се разтреперах. Иван не носи ножове, нито пък пуши наргиле“, твърди бащата.

Според него Иван е добро дете, играе си с всички. „Как ще отиде и ще убие някого? Как няма да има капка кръв по тениска, по чехлите му? Той ще върви като кученце след полицаите“, каза Димитър.

Според него Иван няма психиатрично заболяване, воден е бил веднъж на преглед. „Той не учи, не възприема материала бързо. Нали знаете – има двойкаджии и тройкаджии, Иван е от тях. Имаше проблеми с очите, с говора, ходихме на логопед. Преодоля го това. Той дори не иска да си върже обувките, не яде - ни домат, ни краставица, ни супи. Нож не пипа в кухнята. Иначе е работлив“, каза още бащата.

„Не 99, а 100% съм сигурен, че не е той убиецът. Иван дори и да се ядоса нещо, няма да удари никого. Те него бият. Да докажат, че е той е престъпникът. Истината е важна. Аз съм сигурен, че не е.“, заяви Димитър.

Припомняме, че в понеделник Апелативният съд ще гледа искането на семейството на Иван за промяна на мярката му за неотклонение. Адвокатът му Стоян Иванов ще настоява за домашен арест.