За приключенеца на две гуми Димитър Анастасов, познат с прякора Питона, няма недостижими места по света. Бургазлията е отдаден на страстта си към пътешествията с мотор и всяка година си поставя нови цели за покоряване. Екзотичните дестинации го привличат като магнит и затова тази сутрин, точно в 7 часа той се отправи от Бургас към Монголия.

„Преди две години се роди идеята за това пътуване, но сега назря момента за него. По предварителен план ще продължи един месец, планирана е една смяна на гуми в Новосибирск. Маршрута, по който щe минем е през Румъния, Молдова, Украйна, Русия, езерото Байкал, където има един остров, нещо като руски Йеросалим и като гръцкия Света гора, на него живеят само монаси. Наши приятели са обещали, че ще направят опит да ни закарат на него, за да разгледаме, макар достъпът да е ограничен за туристи. Продължаваме през планините Урал, Алтай и влизаме в Монголия, където ще караме през пустинята Гоби. Голяма част от пътуването ни ще бъде по черни пътища, защото в Монголия няма асфалтови“, разказва пред репортер на БургасИнфо рокера Димитър, който е член на бургаския мотоклуб „Морски братя“.

„Аз тръгвам от Бургас, но към мен ще се присъедини моя партньор в пътешестията Павлин, с когото пътуваме заедно от 2014-та година. Той е от Варна, но тръгва от Берлин, където живее и ще се срещнем в Киев. Заедно сме посетили Норвегия през 2014-та година, през 2015-та бяхме в Азия и обиколихме всички централноазиатски републики, а миналата година заедно бяхме в Мароко. Всъщност това е повече негова, отколкото моя мечта, да посетим Монголия и понеже три години подред караме по дестинации по мое желание, тази година аз ще го последвам към дестинация по негово желание“, разкрива Димитър Анастасов.

От пътуването до Монголия той очаква нови приятели, нови емоции и нови приключения. Споделя, че най-важното за едно такова пътуване е подготовката на мотора и финансирането. Трудно е, но с времето се свиква. Планирали са няколко срещи по пътя. Техни приятели ще ги чакат в Кишинев, след това в Киев, ще посетят и Чернобил (виж ТУК), след това в Самара, в Новосибиркс и общо взето навсякъде по пътя ги очакват приключенци по душа и мотор. Реално обаче двамата българи не са планирали всички нощувки. „Когато и където решим спираме и нощуваме. Може на хотел или на палатка, в хостел или в хижа“, казват те.

До Чернобил и назад: Хроника на сюрреализъм, научна фантастика, суровата реалност и сценарий на постапокалиптична антиутопия през 2017-та (СНИМКИ)

Техни приятели ги подкрепят и ще се присъединяват към тях по пътя. Още днес с Димитър тръгна 63-годишният нотариус от Бургас Сергей Янков. След това от Киев ще имат нова компания. Но всички те ще са с двамата българи само за част от маршрута. Цялото удоволствие от едномесечното приключение от Бургас до Монголия е запазено само за Димитър Анастасов – Питона.

Пожелаваме лек път и свежи приключения на Димитър, който обеща да праща снимки, а между временно може да се разходите виртуално с него на едно от предните му приключения до края на света ТУК.

Бургаски пътешественик стигна до края на света с мотор, вижте приключението през очите на Димитър (СНИМКИ + ВИДЕО)