Крепостта "Русокастро" става топтуристическа атракция, изграждат нов път до там и паркинги

img

Крепост "Русокастро" очаква своите първи туристи още до края на тази година. Това стана ясно днес на заседание на Общински съвет – Камено, където се разгледаха предложения за изграждане на платени паркинги пред крепостта, с цел да тя се разбработи като туристическа атракция.

„Крепост "Русокастро" е много интересна, аз вчера бях там. Този царски дворец, който е се намира вътре, от него се откриват много интересни неща. Както откриха тази икона от слонова кост (виж ТУК), златната пара, която е много рядка (виж ТУК). Според мен тепърва започват интересните открития на археолозияте“, каза пред БургасИнфо кметът на Камено Жельо Вардунски.

Едната част от пътя, до средата и паркинга в долната част на крепостта, е направен. Сега се предвижда с дарения и със средства на Общината да се доизгради пътя, който ще е чакълиран, добре отъпкан и ще води до самата порта на крепостта, и там ще има паркинг.

Златна находка в крепостта Русокастро, открита е рядка монета на император Фока

„Кампанията по популяризиране на дестинацията вече започна. След края на разкопките крепостта ще бъде включена в туристичеаските турове от морските курортите към вътрешността на страната. Ще говорим с Министерството на туризма да бъде отделен кът за популяризиране и на външния пазар и на туроператорите, както и крепостта и да се включи в туристическите маршрути“, добави още Вардунски.

Уникална находка в Русокастро: Археолози откриха икона от слонова кост

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка