Илко Тонев от Харманли, известен с прякора Гаргамел, ще бъде на свобода за зверския побой над 25-годишната Маргарита С. Причината е, че днес изтичат 72 часа от задържането под стража, наложено от прокуратурата. През този период трябваше съдът да му определи мярка за неотклонение. Същевременно обаче Тонев е в болницата, със счупени прешлени и лекарите са дали становище, че не може в това състояние да бъде в ареста.

Максималното, което може да бъде направено в този случай е да бъде пуснат под гаранция и да му се наложи забрана да излиза от страната, съобщиха от прокуратурата. Същевременно ще трябва да се изчака и подобряване на състоянието на пострадалата Маргарита, за да се прецени дали ще му бъде повдигнато обвинение и какво ще бъде то.

Маргарита все още е в медикаментозна кома. Припомняме, че тя беше в изключително тежко състояние, след като дни наред й е бил нанасян побой, след като двамата с Илко са били в хотели в Равда и Китен.

Илко сам изсипал от колата си Маргарита пред болницата, след което цялата полиция бешще вдигната на крак за издираването му. При задържането му в хотел в Китен, той скочи от втория етаж, откъдето са и травмите му.