43-годишният Мехмед Юсеин, обвинен за касапницата в руенското село Снягово, мънка в съда, че иска домашен арест. Искам по-лека присъда, разбираш ли? , каза той пред съдия Марков. Съдията му разясни, че за присъда е твърде рано и че в момента се гледа мярката му за неотклонение, като му представи възможностите. „Нека да ми е по-леко, разбираш ли?“, настоя Мехмед, който е дребен на ръст и едва мънкаше в съда. Съдия Марков го попита дали няма да се плашат съседите, при което Мехмед каза уверено: „Аз няма да излизам никъде“.

Прокуратурата настоява Мехмед да остане в ареста. Той е направил самопризнания, бил е осъждан за тежки умишлени престъпления. И сега е извършил тежки престъпления, за които е предвидено наказание от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор и се е укривал.

Мехмед даде абсурдни обяснения за жестокостта, с която е убил Ереджеп и пребил своята бивша съпруга Айше. Както БургасИНФО вече писа, той заяви, че не искал да убива настоящия мъж на бившата си съпруга. Той е бил с арматура бившата си жена, която е бременна. „Тя викаше и щеше да събуди децата и да се уплашат“, каза той днес.

Припомняме, че Мехмед се укриваше седмица след убийството.

Когато полицията го открила, той се бръснел. Мехмед споделил пред адвоката си, че си е изгубил телефона, иначе имал да звънне и да се предаде.

Бургаският окръжен съд ще се произнесе в 15,30 часа дали Мехмед Юсеин ще остане в ареста.