Мехмед Юсеин, издирван от седмица за убийството на 46-годишния Ереджеп от село Снягово, е бил задържан около 23 часа снощи в гориста местност край село Рудина, община Руен. Мехмед е от това село, там живеел сам и снощи се приближил към населеното място. Все още няма официална информация по случая, в село Рудина дни наред бяха нащрек дали заподозреният няма да се появи да търси дрехи и храна.

Миналата седмица жители на село Разбойна го бяха забелязали, след като отишъл в къщата на свои роднини да търси хляб. Той беше търсен от горски, полиция и следови кучета и край село Снягово, където беше извършено убийството.

Припомняме, че 43-годишният Мехмед Юсеин беше издирван, след кървавата трагедия в дома на втория мъж на бившата му съпруга Айше. Нейният настоящ мъж Ереджеп беше убит в нощта срещу 25-ти май в семейната му къща в село Снягово. Айше и Мехмед имат две дъщери, които живеят при майка си. Тя е бременна от Ереджеп, от когото има още едно дете – бебе на 9 месеца.

Мехмед и Айше са разведени от около година. Той е бил на гурбет в Англия, когато жена му се пренася да живее от Рудина в Снягово. Тогава Мехмед се връща в България и двамата се разделят официално, след което, през есента на миналата година, той отново заминава зад граница. Връща се в България два дни преди жестокото убийство на настоящия мъж на Айше. Самата Айше пък беше в болница, след като е била бита във фаталната нощ. Тя вече е у дома си.