Полиция окупира тази вечер бар „Кашмир“ на централната улица „Стефан Стамболов“ в Бургас, като обект на проверката е оцелелият и вече възстановяващ се несебърски бос Димитър Желязков-Очите. Той е бил в заведението, заедно с другия пострадал от неговото обкръжение при престрелката в Слънчев бряг – Николай Маринов, известен като Кольо Магарето.

В компанията им бил и бургаският бизнесмен Димитър Дженков – мъж на фолкпевицата Вероника. Те са били щателно проверени, включително и автомобилите им, както и целия антураж от гардове.

Полицията е блокирала предния, както и задния вход на заведението, за да не може никой да се измъкне и да бъде щателно проверен.

Акцията на полицията доказва, че държи криминалния контингент постоянно под око, включително и обкръжението на Димитър Желязков. Служители на реда регулярно проверяват криминално проявени лица, посещаващи известното бургаско заведение. Тази вечер това не е спестено и на Очите и неговите приближени.

По информация на БургасИНФО Димитър Желязков вече се възстановява бързо, започнал е усилени тренировки във фитнеса. Сменил е цялата си охрана, като в момента тя е поверена основно на двама братя – верни охранители от приближената му „Аркус“.

В Бургас е известно, че бар "Кашмир" беше предпочитано място за Митьо Очите през последните няколко години. Преди стрелбата в Слънчев бряг той по няколко пъти седмично е бил клиент там.