31-годишният българин Петър Петров, който влезе със зловеща новина в английските медии, е от Поморие и от години живее в чужбина. Той беше разпознат от негови познати от Бургас, които останаха шокирани от зверството, което е извършил срещу бременната си годеница. „Видяхме снимката му в чуждестранните медии и буквално бяхме потресени. Имаше избухлив характер, но чак да посегне на жена...не очаквахме.“, коментираха те пред БургасИНФО. Възможно е близките му в България все още да не знаят за жестоката драма в чужбина.

Припомняме, че Петър Петров е осъден на 21 години затвор, след като намушкал с кухненски нож бременната си в 8-мия месец приятелка Ана Кампос в лондонския квартал Едмънтън Грийн (ВИЖ ТУК). За случая информираха редица английски медии. Петър Петров оставил в безпомощно състояние младата жена. В резултат на зверството приятелката му получила тежки наранявания, включително няколко лицеви фрактури, натъртване на белите дробове и рана в лицето. Тя продължава да е в критично състояние. Бруталното нападение станало на 5 август 2016 г., а лекарите по чудо спасили бебето няколко дни по-късно.

Двойката е била заедно от над година. Запознали се в лондонски хотел, където и двамата работели. Българинът бил ревнив и властен. Съседи разказват, че минути преди атаката чули викове и силен удар като от катастрофа. След това минувач открил Петров да лежи на улицата в кръв, заобиколен от счупени стъкла. Петров заявил, че страда от спомени от участието си във френския чуждестранен легион, които го правели емоционално нестабилен. Преди време го уволнили, защото бил агресивен. Пред съда българинът се признал за виновен. Петров не е разкрил мотива зад шокиращото си нападение.