31-годишен българин бе осъден на 21 г. затвор, след като намушкал с кухненски нож бременната си в 8-ия месец приятелка в лондонския квартал Едмънтън Грийн, съобщи в. “Сън”. Петър Петров оставил в безпомощно състояние 30-годишната Ана Кампос, след което си прерязал вените, забил си нож в корема и скочил от прозорец на първия етаж.

В резултат на зверството приятелката му получила тежки наранявания, включително няколко лицеви фрактури, натъртване на белите дробове и рана в лицето. Тя продължава да е в криточносъстояние. “Нападнах я като животно”, заявил на разпит Петров. Атаката станала на 5 август 2016 г., а лекарите по чудо спасили бебето. Двойката е била заедно от над година. Запознали се в лондонски хотел, където и двамата работели. Българинът бил ревнив и властен.

Съседи разказват, че минути преди атаката чули викове и силен удар като от катастрофа. След това минувач открил Петров да лежи на улицата в кръв , заобиколен от счупени стъкла.

Петров заявил, че страда от спомени от участието си във френския чуждестранен легион, които го правят емоционално нестабилен. Преди време го уволнили, защото бил агресивен с колега, пише Петел бг.

Пред съда българинът се признал за виновен. Петров никога не е разкрил мотива зад шокиращото си нападение.