Лидерът на БСП в Карнобат и зам.-областен председател на партията Тодор Байчев вероятно ще бъде голямата изненада на челни позиции в листата на левицата в Бургас. Очаква се той да заеме третото място, непосредствено след водача Петър Кънев и областния лидер Николай Тишев, научи БургасИНФО от свои източници.

Досегашният народен представител Атанас Зафиров, който се считаше, че може и да поведе класацията, остава на крайни позиции.

„Такива са първоначалните нагласи, но е възможно все пак да има изненади”, казаха членове на Областния съвет пред БургасИНФО.

Твърде обидно би било за Зафиров, ако съпартийците му го класират след десетото място. Четвърти се очаква да бъде коалиционният партньор от Тракийското дружество Тодор Ангелов. За неговото участие в листата, пък се оформя друг казус в политическия живот на Бургас. Тъй като той е общински съветник с друг коалиционен партньор – АБВ. Твърде е възможно, ако Ангелов бъде кандидат-депутат от БСП, от АБВ да поискат той да напусне местния парламент, макар че формално нямат такива правомощия.

Областният съвет на БСП започна заседанието си току-що, като се очаква да премине с бурни дебати. Какво ще бъде окончателното решение на социалистите, очаквайте в БургасИНФО.