Люта ромка засипа с обиди и закани кмета на Синеморец Костадин Диков и служител на кметството, защото искали да й вземат кон, за който нямала документи и се водел безстопанствен. Гневната мургава жителка кълняла зловещо служителите. „Ако не пуснат коня, по един умрял от къща да излиза, ще ви уволним от работа, ще ви направим свинари, ще ви кълна бял ден да не видите“ , крещяла тя.

Ромският екшън се разиграл в двора на кметството, докато кметът отивал на работа. Там го чакала бясната жена, заедно с група роми, дошли за подкрепление. В присъствието и на работниците от отдел „Чистота“, тя започнала да обижда, да крещи, да заплашва, да кълне. Жената буйствала, защото малко по-рано отишла при един от служителите в кметството, като настоявала да й напишат акт, но да не й вземат коня. Там разбрала, че животното няма да й бъде върнато, защото е безстопанствено и не е чипирано. Когато жената разбрала това – избухнала.

За случая бил подаден сигнал в РУ-Царево и на място бил изпратен полицейски патрул в състав. Униформените служители отвели бойната ромка в полицейското управление в Царево. По-късно е била глобена със 100 лева за хулиганство.