Очакваните най-ниски температури през февруари ще са между минус 19 и минус 14 градуса. Най-високите пък ще са между 14 и 19 градуса. Това обяви пред БНТ дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН Мариана Попова.

Температурите като цяло се очаква да бъдат около и под нормата.

Тя обясни, че изпращаме януари отново с минусови температури. В София тази нощ са измерени 15 градуса под нулата.

Не се очакват съществени валежи до края на седмицата. Метеоролозите прогнозират, че от утре ще започне затопляне. В планинските райони то ще бъде по-чувствително. Там ще има и повече слънце. Мъгли ще се образуват на много места в равнините. Там температурите ще останат по-ниски през целия ден.

На въпрос дали тазгодишният януари ще се окаже най-студеният от десетилетия, Попова отговори, че той все още не е свършил, за да се направи обобщено заключение на данните.

Според прогнозата за времето за днес в по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо. В часовете около и следобед ще има временни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта.

Слънчево време ще преобладава над Югозападна България.

На повечето места се очакват максимални температури между минус 5 и 0 градуса. В Югозападна България на места ще достигнат и до 3-4 градуса. /news.bg