И Созопол се включи в кампанията „Дари капачка – спаси живот“

img

Днес събраните капачки от общинска администрация, детските градини и от десетки жители на града бяха транспортирани до УМБАЛ Бургас и предадени на д-р Томова

Кампанията „Дари капачка – спаси живот“ привлича все повече поддръжници. Целта й е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, да се купи кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Отделението разполага с достатъчно кувьози, за да помага на недоносените бебета, но постоянната им експлоатация налага честа подмяна.

Още със стартирането на кампанията, благородната кауза бе подкрепена от жителите на Созопол. В продължение на два месеца в различни институции бяха обособени места, където се събираха пластмасовите капачки. Най-активни бяха служителите на община Созопол, които успяха допълнително да популяризират кампанията. Днес събраните капачки от общинска администрация, детските градини и от десетки жители на града бяха транспортирани до УМБАЛ Бургас и предадени на д-р Томова.

Освен в кампанията „Дари капачка – спаси живот“, жителите на Созопол се включиха и в инициатива за благотворителния календар на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас като закупиха календара. Целта на календара е да популяризира успехите на отделението и да вдъхне вяра на бъдещите родители.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас