Обстановката в област Бургас постепенно се усложнява. По информация на дежурните по общини по-голямата част от пътищата от общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия.

Затворени са всички пътища от общинската пътна мрежа в община Айтос поради силни снегонавявания. Големи преспи и навявания има и в района на село Кръстина, община Камено, където има и закъсали автомобили, за изтеглянето на същите е изпратена верижна техника.

Затворени са още пътят от разклона на гр. Каблешково до с.Козичино, община Поморие, както и между селата Росен и Равна гора в община Созопол. Изключително трудно е и преминаването по пътя Крушевец-Индже войвода, община Созопол.

Бургас - Созопол


Затворен е пътят Царево-Резово. В останалите общини на територията на област Бургас към настоящия момент обстановката е нормална при зимни условия.

Пътищата от републиканската пътна мрежа, които остават затворени за всички МПС са АМ "Тракия", в отсечката пътен възел "Зимница" -Бургас и в двете посоки, алтернативен към настоящия момент е маршрута Петолъчката-Бургас и Елхово-Бургас.

Ямбол-Средец е затворен за всички автомобили.

Остават ограниченията за движение на автомобили над 12 т. в Айтоски и Ришки проходи, Дюленският е затворен за всички МПС.

Навсякъде в затворените за движение участъци има указателни табели, както и екипи на "Пътна полиция", които упътват водачите за възможните алтернативи за пътуване. На телефон

112 са постъпили редица сигнали за аварирали автомобили и силни навявания по пътищата в областта, на всички се отреагира на момента.

Няма постъпили сигнали на спешния телефон за хора, чиито живот и здраве да са в опасност. Обстановката е динамична и се променя постоянно. Апелът, които отправят институциите към всички граждани е да не предприемат пътувания.

Бургас - Приморско