Гола жена съобщи в полицията, че е жертва на сексуално насилие, открадна кола на заместник-шериф и въвлече властите в лудо преследване, което приключи насред магистралата в щата Аризона. Това предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Жената, чиято самличност не е установена, била закарана в болница, след като полицаите трябвало да я усмирява при напускане на колата на заместник-шерифа на окръг Марикопа в Аризона.

Инцидентът се случил в четвъртък сутринта, когато заместник-шерифът бил повикан на бензиностанция. Там се натъкнал на голата жена, която стояла отвън и изглеждала объркана и неориентирана. Служителят на реда се опитал да я покрие с одеало, но тя се качила в автомобила и потеглила. Той се опитал да я спре като се качил на стъпалото до вратата на автомобила, но паднал на земята. Полицаят започнал преследването с цивилна кола и сигнализирал на колегите си. Жената карала със скорост над 160 километра в час. Гонката продължила близо час и обхванала части от две междущатски магистрали в южна Аризона с дължина над 113 километра.

В един участък гумите на откраднатата кола били спукани от ленти с пирони, поставени на пътното платно от властите. Преследването завършило, когато жената се сблъскала с друго превозно средство и дошла на спирка близо до град Илой, щата Аризона. При катастрофата няма пострадали. Полицаите използвали зашеметяващо средство, защото се опасявали, че похитителката ще пресече магистралата, за да не я заловят. Все още не е ясно защо жената е отвлякла шерифската кола.