Поредна хирургична операция очаква Митьо Очите, след като е получил нови усложнения. Той легна за последно под ножа преди Коледа. След последната операция в Турция, лекарите гарантираха, че проблемът с излива от уретера вече е окончателно отстранен. Той дори махна и катетъра. Очите обаче е получил усложнения вследствие на вътрешно срастване. Затова сега се налагало той да бъде опериран за пореден път, твърди „Монитор”.В последните дни на годината несебърският бос е потърсил помощ и в бургаска болница, заради отлепяне на нефростомата. Освен това, при извършения преглед се оказало, че здравият бъбрек, останал незасегнат от куршумите, не функционира добре и задържа урина. Лекарите обаче го успокоили, че това не е страшно.

За последните си болежки, Очите се консултирал дистанционно и с хирурзите от Истанбулската клиника. Те го посъветвали да изчака поне месец, преди да легне за нова операция. Турските медици го уверили, че предстоящата интервенция ще бъде лека и само след ден ще може да си тръгне от болницата. Хирурзите препоръчали срастването да бъде отстранено чрез лапароскопия, която е най-щадяща.

Здравословното състояние на Димитър Желязков е тема, която вълнува съгражданите му край морето. Не минава и месец, без да се пусне слух, че той се влошава. Истината обаче е, че Очите е стабилизиран и след последната операция в Турция е сравнително добре. От близо месец той спокойно се придвижвал на собствен ход и не искал и да чуе за инвалидната количка, в която прекара няколко месеца. Очите вече е и без катетъра, който не само му създаваше дискомфорт, но и стана повод за грозни подигравки по негов адрес.

От края на миналата година несебърският бос е подновил и рехабилитациите в поморийския балнеохотел. Освен това вече опитвал да тренира на своя глава по-малко и във фитнеса, амбициран да възвърне предишната си физическа форма. Макар че е на крака и в сравнително добро здраве, той е доста отслабнал физически. Цели шест месеца бяха необходими на Очите, за да стъпи на крака след престрелката в Слънчев бряг, в която оцеля като по чудо.