Мъж побърка пожарникари и журналисти с фалшиви сигнали за огнена стихия в УМБАЛ- Бургас. Звъни нон – стоп, като редува телефоните на пожарната, полицията и медиите. Така е вече втори ден. Бургазлията заявява, че покривът на здравното заведение е обхванат от пламъци и иска спешна намеса. Екипите и на пожарната, и на МВР, пристигнали за минути на мястото, установили, че сигналите са фалшиви. А пушекът е от разработването на локално парно в здравното заведение.

Явно недоволен от отговора на институциите, мъжът решил да информира за „горящата болница” в Бургас журналистите в редакциите в София. Обявявал, че „предава от мястото на събитието”, а пожарна изобщо не идвала. Всъщност огнеборците са били точно под носа му.

Репортер на „БургасИнфо” днес с очите си се увери, че към болницата хвърчат две пожарни и кола на жандармерията с включени сирени, като водачите на останалите автомобили на пътя, дори им осигуриха и коридор. Екипът ни дори засне пожарникарите пред болницата. И кадрите обаче усъмнили „будния” гражданин, защото пред столични журналисти, мъжът заявил, че снимките са от ... друг случай.