Външните фактори оказват влияние върху цената на природния газ, парното и тока. Пред нас има три месеца, в които ще следим всички събития, за да определим цените. До 1 април със сигурност няма да има поскъпване на цената на електрическата енергия и парното.Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV шефът на КЕВР Иван Иванов. Към момента няма повишаване на жалбите срещу ЕРП-та. Предстоят много студени и тежки зимни дни. Разговарял съм с трите дружества и те ме увериха, че удвояват екипите си, за да бъдат готови да отстраняват евентуални аварии.

Да се надяваме, че те ще бъдат малко. Навсякъде се случват аварии. Въпросът е да се реагира максимално бързо и акуратно, категоричен беше Иванов. Всеки момент очаквам да се направят промени в закона, за да влязат в сила мерките за енергийно уязвимите хора.

Тук говорим само за електрическа енергия. Мерките са предвидени за три типа хора. Хора над 70 години, които живеят сами. Хора, които страдат от тежки заболявания, не могат да работят пълноценно и имат нужда от придружител. И третата категория са хора, които живеят със средства под социалния минимум, разкри шефър на КЕВР.