За проявен висок професионализъм министър Румяна Бъчварова награди трима директори на областни дирекции на вътрешните работи в началото на редовното правителствено заседание днес. Отличията бяха връчени в присъствието на премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Почетното отличие „За доблест и заслуга“ –II степен получава директорът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов. Директорът на ОДМВР - Хасково ст. комисар Ангел Ганчев и колегата му от Шумен ст. комисар Ялчън Расим са наградени с почетно отличие „За доблест и заслуга“ – III степен.

Наградите на тримата директори са за проявен висок професионализъм и конкретен принос в организацията при решаването на възникнали сложни проблеми и ситуации през последните месеци в страната. Благодарение на създадената от ст.комисар Ганчев не бе допуснато разрастването на конфликта в РПЦ-Харманли. Активни бяха действията на ст. комисар Расим при решаване на проблемите след тежкия инцидент в Хитрино.

Ст.комисар Калоянов реагира своевременно при овладяване на бедствената ситуация в Бургаска област в навечерието на Новогодишните празници, посочват от МВР.