Таксиметровите фирми и шофьорите им буквално влудиха бургазлии в новогодишната нощ. Истинска мъка се очертава викането на жълт автомобил и днес – първи януари. Стотици клиенти гневно избухнаха. „Жалват се, че нямат пари да си платят патентния данък, а точно, когато заявките валят и може да имат много работа – ги няма и си стоят вкъщи. Как искат да печелят и да ги харесват хората? Срамота! Никога повече няма да повикам такси“, ядосваше се млада бургазлийка, облечена с вечерна рокля за парти в изискано заведение. Цели групи хора вървяха по заснежените улици, защото викането на такси беше невъзможно. Всички телефони на таксиметрови компании даваха заето, диспечерите изобщо дори не си правеха труд да отговарят на позвъняванията. „Не може да искаш пари и да почиваш“, гневно каза мъж, носейки 2-годишното си дете по снега в празничната вечер. Вълна от възмутени коментари заля и социалните мрежи.

„Искам да "благодаря" на всички таксиметрови компании в Бургас, които си бяха спрели телефоните в Новогодишната нощ и които оставиха хората да се "пързалят" на път за вкъщи! Благодаря им, че 5.00 часа сутринта мръзнах като куче пред хотел „Приморец“ и точно щях да си вземам стая, не, че не живея в Бургас, но ходенето пеш на токчета в сняг не е нормално. Искам да благодаря и на оня "бакшиш" (свободен) , който отказа 50 лв., за да ме откара до дома."Добрите" ми впечатления не могат да бъдат спасени от прекрасното момче, което разведе мен и близките ни приятели из Бургас и което ни поиска някаква дребна сума. Ето това момче обаче е последния таксиметров шофьор, който получи бакшиш от мен.“, гневно коментира бургазлийка.

Диспечерите на две от най-известните таксиметрови компании в Бургас заявиха, че причината да нямат коли в новогодишната нощ е, че просто шофьорите предпочели да празнуват. „Днес, 1-ви януари, отново има проблем, защото тези, които са празнували още не са на работа, а другите, които снощи са били по улиците, сега почиват“, казаха те.Така че – стискайте зъби, и се опитайте да запазите самообладание, ако ви трябва такси.